Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Ayvalık'ta Orman Yangını

Ayvalık

Söndürme çalışmalarını bizzat yöneten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer yangın söndürme çalışmalarına katılan ve emeği geçen herkese özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederken...

Söndürme çalışmalarını bizzat yöneten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer yangın söndürme çalışmalarına katılan ve emeği geçen herkese özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, sorumlularının en kısa zamanda yakalanarak adalet önüne çıkarılacağını kaydetti.
Ayvalık'ın Küçükköy Mahallesi Sarımsaklı Mevkisi Tepecik bölgesinde dün akşam üzeri henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan orman yangınında çoğunluğu kızılçam olan toplam 20 dekar alan kül oldu.
Yangının çıktığı andan itibaren olay yerinde bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, yangın söndürme çalışmalarını dakika dakika yakından takip etti. 
Ayvalık Kaymakam vekili Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz'unda söndürme çalışmalarını yakından takip ettiği yangın nedeniyle Ayvalık Belediyesinin tüm personeliyle alevlere müdahale ettiğini bildiren Gençer, Yangının çıktığını duyduğumda çok üzüldüm. Derhal olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını yakından takip ettim. Ağaçlarla birlikte tahmin ediyorum içindeki canlılarda zarar gördüler. Ayvalık'ımızın ciğerleri yandı. Ancak ekiplerin yoğun müdahalesi ile yangın konutlara gelmeden kontrol altına alındı. Yangının çıkması çok üzücü ancak can ve mal kaybı olmaması tek tesellimiz. Hepimize büyük geçmiş olsun. Bundan sonra ağaçlık alanlarda daha dikkatli olalım” İfadelerini kullandı.
Gençer, emniyet güçlerinin bu işin sorumlularını en kısa zamanda yakalayarak cezalandıracağını söyledi.
Söndürme çalışmalarını bizzat yöneten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ``Yangın söndürme işlemleri sırasında emeği geçen Ayvalık Kaymakam Vekili Nail Yavuz`a Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri`ne Ayvalık Belediyesi Personeli`ne ve gönüllü olarak söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlarımıza teşekkür ederim.``dedi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı